EDSN

Senior Scrum Master

Senior Scrum Master

Energie Data Services Nederland (EDSN) werkt samen met de regionale netbeheerders, TenneT en GTS aan de centrale marktfacilitering voor de energiesector. EDSN ontwikkelt met deze partijen een betrouwbare en innovatieve ICT-infrastructuur voor de energiemarkt van de toekomst en geeft zo de energietransitie en daarmee ook de verduurzaming van Nederland ruim baan.

Als Senior Scrummaster werk je in het BizDevOps team “Klantbedieningsstrategie” nauw samen met de regionale netbeheerders. Het team heeft tot doel om de klantbeleving van de zakelijke klanten van de netbeheerders steeds verder te verbeteren. Daarbij hoort dat de netbeheerders steeds intensiever met elkaar samenwerken, onder andere op het gebied van communicatie, branding en de uitvoering van de klant processen. Daarbij hoort ook het creëren van één digitale ingang naar alle netbeheerders.

Het Klant Bediening Strategie team bestaat een aanzienlijke groep (18) mensen met diverse vaardigheden en werkachtergrond. Cruciaal voor het goed vervullen van de rol is daarom:

-        Dat je in het team steeds de verbindende factor bent tussen mensen met een verschillende achtergrond en een verschillende blik op het werk. En hierin een stukje menselijkheid en warmte meebrengt.

-        Het team werkt in twee subteams met een verschillende werkwijze waarbij het steeds de kunst is om efficiënt samen te werken en tegelijk voldoende van elkaar mee krijgen om ook effectief te zijn. Om hierin het optimale te bereiken is het van belang dat je goed snapt en kunt uitleggen welke agile werkvorm/meeting/afspraken etc. op welk moment het beste past. Het is van belang daarom niet dogmatisch maar wel principieel te zijn en samen met het team steeds te blijven verbeteren.

De primaire verantwoordelijkheid van de senior scrummaster is het assisteren en het door ontwikkelen van een zelf-organiserend, zelfsturend team om haar doelen te bereiken. Scrum masters doen dit door best-practices te onderwijzen en te coachen, Agile- en Lean-principes te implementeren en te ondersteunen.

De scrum master helpt het team ontwikkelen volgens de Agile methodieken en draagt zorg dat de overeengekomen WoW wordt gevolgd. Ook helpt de scrum master bij het wegnemen van belemmeringen en het creëren van een omgeving voor goed presterende teamdynamiek, continue flow en verbetering

Taken/Verantwoordelijkheden:

-        Zorgdragen dat de Scrum-events voor het team plaatsvinden en steeds meer waarde toevoegen. Je faciliteert waar nodig maar stimuleert ook de zelfstandigheid van het team.

-        Helpen van het team om zich verder op te leiden in Scrum, Extreme Programming (XP), DevOps, Kanban en SAFe technieken.

-        Creëren van een vertrouwde omgeving met hoogwaardige interacties tussen de teamleden en coachen van het team bij het behalen van hun (persoonlijke) doelstellingen.

-        Het begeleiden en stimuleren van het team naar de volgende fase in haar groei op het gebied van agile maar ook op het gebied van ontwikkeling van werk en persoonlijke vaardigheden

-        Zorgen dat het team zich op empirische wijze (door transparantie, inspectie en adaptie) continu blijft ontwikkelen, ten behoeve van het leveren van waarde en kwaliteit.

-        Transparant maken van- en helpen bij het oplossen van belemmeringen, zodat het team optimaal aan de sprintdoelen kunnen werken.

-        Het managen van de grenzen van zelforganisatie. Beheert de grenzen die Scrum biedt om zelforganisatie te vergroten, zoals: het gebruik van timeboxen om risico's te beperken, focussen op het doel, crossfunctionele samenwerking, opleveren van bruikbare resultaten, en gevalideerd leren.

-        Verandert de houding, mentaliteit en het gedrag die het team belemmeren om Scrum en SAFe goed te doen.

-        Samen met de andere scrum masters meedenken over en actief werken aan het verbeteren van de Agile Release Train;

-        Vanuit een Community of Practice samen met de collega scrum masters stimuleren van je omgeving in het begrijpen en omarmen van de Agile mindset en de EDSN Way of Working.

Competenties:

•       Organisatiesensitiviteit en stakeholdermanagement

•       Initiatiefrijk

•       Coach en mentor

•       Pro-actief organiserend naar het team en naar de mensen

•       Een goede luisteraar met inlevingsvermogen

•       Pragmatisch met de nodige veranderkracht

•       Communicatief vaardig op meerdere niveau’s

•       Legt verbinding en zorgt voor verbetering van het team en de mensen

•       Sensitief voor non-verbale communicatie en onderstroom in communicatie

Vereiste kennis en ervaring:

-        Meer dan 5 jaar aantoonbare ervaring als scrummaster en in staat om meerdere teams tegelijk te begeleiden

-        Meer dan 4 Program Increments(PI’s) ervaring in een Scaled Agile Framework (SAFe) omgeving

-        Certificering in PSM I en bij voorkeur ook PSM II en III en SAFe

Waarom wil je bij ons werken?

Naast de inhoudelijke uitdaging hebben wij nog een hoop andere dingen te bieden, onder andere:

Jouw toekomst krijgt onze volle aandacht

EDSN betaalt 80% van jouw pensioenpremie. Naast je ouderdomspensioen is ook het nabestaandenpensioen en een arbeidsongeschiktheidspensioen geregeld. Bovendien betalen we een aanvullende arbeidsongeschiktheidsverzekering voor je.

Veel mogelijkheden in het reizen

Afhankelijk van je situatie kun je kiezen uit een reiskostenvergoeding, mobiliteitsbudget, een NS Businesscard of een leaseauto. Kies je vandaag voor het openbaar vervoer? Stap je liever op de fiets? Of besluit je om eens een dagje vanuit huis te werken? Dit kun je bij ons heel flexibel invullen. Wij stimuleren dat je bewust kiest hoe je naar werk reist om bij te dragen aan een duurzame toekomst.

Zes weken vakantie per jaar

Werk jij veertig uur per week bij EDSN? Dan bieden wij in totaal zes weken vakantie. Dat is twee weken meer dan wettelijk verplicht.

In het kort: 

  • Ouderdomspensioen, nabestaandenpensioen en arbeidsongeschiktheidspensioen geregeld
  • Passende vergoeding voor jouw reis
  • Mogelijkheid om thuis te werken
  • Zes weken vakantie bij een werkweek van veertig uur

Wie zijn wij?

Energie Data Services Nederland (EDSN) werkt aan het stapsgewijs verenigen van de groeiende stroom aan marktdata op één locatie, in één taal en binnen één centrale ICT-infrastructuur. Zo ontwikkelen we samen met de regionale netbeheerders een betrouwbare en innovatieve IT-infrastructuur voor de energiemarkt van de toekomst. EDSN geeft de energietransitie en daarmee ook de verduurzaming van Nederland ruim baan. Je bouwt samen met jouw collega’s op het snijpunt van energie, data en IT aan de energiemarkt van de toekomst.

Maak jezelf bekend!

Klik rechts op de groene button om te solliciteren. Heb je inhoudelijk vragen over de functie? Neem contact op met Nils Jepsen nils.jepsen@edsn.nl of 06 18 90 96 08

Toch nog niet helemaal overtuigd?

Onze collega’s vertellen je graag wat meer over EDSN:

Video EDSN

Referentienummer:

2021538

Regio:

  • Utrecht

Sluitingsdatum:

n.v.t.

Locatie:

Amersfoort / Remote

Contactpersonen:

Company homepage:

http://www.edsn.nl

Kantooradres:

Van Asch van Wijckstraat 55 3811 LP Amersfoort

Locatie: