EDSN

Technical Lead

Hallo Technical lead! Wil jij werken in het hart van de energietransitie? 

Energiemarkt | 32-40 uur | Amersfoort/remote | v/m/x | IT 

Bij EDSN draag jij bij aan de verduurzaming van Nederland. Elke dag. Sámen met onze partners in de energiesector. 

Het werken in de Cloud wordt met de dag belangrijker. Zo ook voor onze Development teams. Met jouw digitale skills en verbindende kracht speel jij een grote rol om dit te realiseren.   

We hebben flinke ambities en daarom zijn wij op zoek naar jou! 

Werk in en aan de Cloud 

Werk vol energie 

Als Technical lead bij EDSN ga je samen met de Product Owner aan de slag met de ontwikkeling en implementatie van ons Cloud platform. Je vertaalt features tot een roadmap. En zorgt ervoor dat de DevOps engineers aan het werk kunnen. Hiertoe overleg je met stakeholders, andere teams en met het eigen team. 

Dit ga je doen 

 • je bent waar nodig hands-on 

 • 70% van je tijd ontwikkel je mee 

 • 30% van je tijd richt je op lead verantwoordelijkheden 

 • je ziet Infra als een software probleem en je automatiseert oplossingen waar mogelijk 

 • je werkt met Infra as code 

 • je migreert IaaS oplossingen naar SaaS of PaaS oplossingen 

 • je houdt je bezig met het opzetten en/ of het begeleiden van PoC trajecten 

Daarnaast geeft het je energie als jouw input goed wordt door vertaald. Het begrijpen van de DevOps werkwijze zie jij daarom als onmisbaar onderdeel van jouw functie.

Over EDSN 

EDSN werkt samen met de regionale netbeheerders, TenneT en GTS aan de centrale marktfacilitering voor de #energiesector. We ontwikkelen met deze partijen een betrouwbare en innovatieve ICT-infrastructuur voor de energiemarkt van de toekomst en geven zo de energietransitie en daarmee ook de verduurzaming van Nederland ruim baan.

Zelfstanding beslissingen mogen en kunnen nemen 

Hier krijg jij energie van 

Je vindt het leuk om zaken proactief op te pakken en wacht niet af tot anderen vertellen wat je moet doen. Beslissingen maak jij zelf. En dat doe je met vertrouwen. Hierbij weet je jouw visie helder en onderbouwd over te brengen. Je werkt graag samen. Het geven van positief-kritische (doch respectvolle) feedback zie jij als een onmisbaar onderdeel in een goede werkrelatie. Daarom kun je dit ook prima ontvangen. Je bent gedreven in het motiveren van anderen en houdt ervan collega’s uit te dagen om tot het beste resultaat te komen. 

Dit neem verder je mee 

 • HBO/ WO werk- en denkniveau op het gebied van informatica of soortgelijk  

 • meer dan 3 jaar werkervaring als ontwikkelaar binnen een platform of infra team 

 • ervaring in het werken met: AWS, Kubernetes, Linux, CI/CD oplossingen, Infrastructure as Code, Observability, Kafka, SaaS en PaaS oplossingen op AWS 

 • een agile werkwijze en instelling 

 • een hoop energie 

Jouw collega’s 

Als Technical Lead werk je in ons platform team. Dit team bestaat uit 3 ervaren DevOps engineers, een PO en een architect. In dit team krijg je alle ruimte om te ontwikkelen en te innoveren. Hierdoor ben je zichtbaar in de organisatie en leer je continu.    

Waarom wil je bij ons werken?

Naast de inhoudelijke uitdaging hebben wij nog een hoop andere dingen te bieden, onder andere:

Jouw toekomst krijgt onze volle aandacht

EDSN betaalt 80% van jouw pensioenpremie. Naast je ouderdomspensioen is ook het nabestaandenpensioen en een arbeidsongeschiktheidspensioen geregeld. Bovendien betalen we een aanvullende arbeidsongeschiktheidsverzekering voor je.

Veel mogelijkheden in het reizen

Afhankelijk van je situatie kun je kiezen uit een reiskostenvergoeding, mobiliteitsbudget, een NS Businesscard of een leaseauto. Kies je vandaag voor het openbaar vervoer? Stap je liever op de fiets? Of besluit je om eens een dagje vanuit huis te werken? Dit kun je bij ons heel flexibel invullen. Wij stimuleren dat je bewust kiest hoe je naar werk reist om bij te dragen aan een duurzame toekomst.

Zes weken vakantie per jaar

Werk jij veertig uur per week bij EDSN? Dan bieden wij in totaal zes weken vakantie. Dat is twee weken meer dan wettelijk verplicht.

In het kort: 

 • Ouderdomspensioen, nabestaandenpensioen en arbeidsongeschiktheidspensioen geregeld
 • Passende vergoeding voor jouw reis
 • Mogelijkheid om thuis te werken
 • Zes weken vakantie bij een werkweek van veertig uur

Wie zijn wij?

Energie Data Services Nederland (EDSN) werkt aan het stapsgewijs verenigen van de groeiende stroom aan marktdata op één locatie, in één taal en binnen één centrale ICT-infrastructuur. Zo ontwikkelen we samen met de regionale netbeheerders een betrouwbare en innovatieve IT-infrastructuur voor de energiemarkt van de toekomst. EDSN geeft de energietransitie en daarmee ook de verduurzaming van Nederland ruim baan. Je bouwt samen met jouw collega’s op het snijpunt van energie, data en IT aan de energiemarkt van de toekomst.

Maak jezelf bekend!

Klik rechts op de groene button om te solliciteren. Heb je inhoudelijk vragen over de functie? Neem contact op met Hans Renee via hans.renee@edsn.nl

PS. voor deze positie is het van belang dat je woont in Nederland, en vloeiend Nederlands spreekt en schrijft. / PS. for this position it is important that you live in the Netherlands and speak and write fluent Dutch.

Onze collega’s vertellen je graag wat meer over EDSN:

Video EDSN

Referentienummer:

2021568

Regio:

 • Utrecht

Sluitingsdatum:

n.v.t.

Locatie:

Amersfoort / Remote

Contactpersonen:

Hans Renee

mobiel: +31 624754648

Company homepage:

http://www.edsn.nl

Kantooradres:

Van Asch van Wijckstraat 55 3811 LP Amersfoort

Locatie: