EDSN

Platform Engineer (integratie) - Medior / Senior

Hallo platform engineer! Wil jij werken in het hart van de  energietransitie?  

Energiemarkt | 32-40 uur | Amersfoort / Hybride | v/m/x | IT |  46-80k / jaar  incl. 8% vakantiegeld + leaseauto of mobiliteitsbudget

Bij EDSN draag jij bij aan de verduurzaming van Nederland. Elke dag. Sámen met onze partners in de energiesector.  Het werken in de Cloud wordt met de dag belangrijker. Zo ook voor onze Development teams. 

Het werken in de Cloud wordt met de dag belangrijker. Zo ook voor onze Development teams. Met jouw digitale skills en verbindende kracht speel jij een grote rol om dit te realiseren.   

Vorm de onmisbare schakel in de energiemarkt

Werk vol energie 

Base64 is een enthousiast team binnen de waardestroom IT Foundation. Het team is verantwoordelijk voor de oplevering van generieke bouwblokken op het gebied van integratie. De bouwblokken worden gebruikt door de EDSN DevOps-teams. Een essentieel onderdeel van de oplossingen die worden aangeboden is Self Service (bij voorkeur declaratief via GitOps). Dit houdt in dat teams de bouwblokken kunnen gebruiken zonder dat ze afhankelijk zijn van IT Foundation. Ons team is dienstverlenend en heeft veel contact met andere teams, we letten daarom ook op de benodigde softskills.

Naast Base64 zijn team Spark, WhoAmI en Fundamentum onderdeel van deze waardestroom. Spark heeft als scope cloud (AWS) infrastructuur, observability en delivery pipelines. WhoAmI is verantwoordelijk voor Identity & Access Management.  Fundamentum houdt zich bezig met data-engineering en data analytics. 

Een kernaspect binnen IT Foundation is bouwblokken op te leveren die zorgen voor business wendbaarheid en snelheid van realisatie (time-to-market). Kortom, wendbare oplossingen die in snelle korte en kleine iteraties ontwikkeld kunnen worden (integrate early & integrate often + working complex systems evolve from simple working systems

Dit ga je doen

  • Verbetering van bouwblokken voor teams: Je ontwikkelt en verfijnt bouwblokken die teams binnen het bedrijf kunnen gebruiken om efficiënter te werken en betere resultaten te behalen. Door constant te itereren en te verbeteren, help je bij het creëren van een robuuste en flexibele technologische basis.

  • Beheer van de API-gateway: Als beheerder van de API-gateway zorg je ervoor dat de communicatie tussen verschillende systemen soepel verloopt en dat de veiligheid en betrouwbaarheid van de API's worden gehandhaafd. Je voert regelmatig onderhoud uit en implementeert best practices om ervoor te zorgen dat de gateway optimaal presteert.

  • Uitbreiding van Kafka-infrastructuur: Je werkt aan het uitbreiden van de Kafka-infrastructuur, met behulp van Managed Streaming for Apache Kafka (MSK), om te voldoen aan de groeiende vraag naar real-time gegevensverwerking en -uitwisseling. Door schaalbaarheid en betrouwbaarheid te waarborgen, draag je bij aan de veerkracht van het systeem.

  • Ontwikkeling van File Gateway voor gegevensuitwisseling: Je draagt bij aan de ontwikkeling van de File Gateway, een essentieel onderdeel binnen de energie sector voor het uitwisselen van datasets. Door te werken aan verbeteringen en nieuwe functionaliteiten, help je bij het faciliteren van naadloze gegevensuitwisseling en samenwerking binnen de sector.

  • Samenwerking en backlogbeheer: Je werkt nauw samen met het team en de product owner om ervoor te zorgen dat de backlog van taken goed wordt beheerd en voorbereid is voor uitvoering. Door effectieve communicatie en planning zorg je ervoor dat het team zijn doelen kan bereiken en waarde kan leveren aan de organisatie.

  • Samenwerking met DevOps-teams: Je werkt samen met andere DevOps-teams om ervoor te zorgen dat de ontwikkelde bouwblokken en infrastructuren naadloos aansluiten bij de behoeften van andere teams. Door middel van overleg en samenwerking help je bij het creëren van een geïntegreerd ecosysteem van tools en processen.

  • Implementatie van CI/CD-pipelines en GitOps-proces: Je bouwt en onderhoudt Continuous Integration/Continuous Deployment (CI/CD) pipelines om applicaties snel en betrouwbaar naar productie te brengen. Met behulp van een declaratief GitOps-proces, zoals helm en argo, automatiseer je implementaties en zorg je voor consistente en herhaalbare releases.

Gedreven op het maken van impact

Hier krijg je energie van  

Jij bent een breed inzetbare Platform Engineer met een can-do mentaliteit, die geïnspireerd wordt door een innovatieve omgeving zoals we hebben bij team Base64. Je bent een DevOps-er die het werk wat je oplevert ook daadwerkelijk owned. Je hebt een primaire focus op ontwikkeling (DEV) en een klein deel op OPS. Het DEV-werk dient dusdanig te zijn uitgevoerd, dat er bijna geen OPS-werk nodig is.

Dit neem verder je mee

  • Je hebt een nieuwsgierige geest als het gaat om het verkennen van nieuwe technologieën, ongeacht of je al een doorgewinterde medior bent of een ervaren senior.
  • Ervaring in softwareontwikkeling, bij voorkeur met Golang, waarbij je als medior al enige ervaring hebt en als senior diepgaande expertise hebt ontwikkeld.
  • Vertrouwdheid met het GitOps-concept (alles als code), waarbij je als medior je kennis aan het opbouwen bent en als senior al een stevige basis hebt in het implementeren van GitOps-praktijken.
  • Ervaring met het beheren van Kubernetes, met name Red Hat Openshift, en Kubernetes Operators, waarbij je als medior al begint te navigeren en als senior een schat aan ervaring hebt opgebouwd.
  • Kennis van Gitlab CI-pipelines en het uitrollen met ArgoCD, waarbij je als medior je eerste stappen zet en als senior al volledig vertrouwd bent met deze tools.
  • Begrip van netwerkprotocollen, inclusief load balancers, (m)TLS, certificaatbeheer en DNS, waarbij je als medior je kennis aan het uitbreiden bent en als senior een diepgaand begrip hebt ontwikkeld.
  • Ervaring met monitoringtools zoals Grafana en Prometheus, waarbij je als medior begint te experimenteren en als senior uitgebreide ervaring hebt.
  • Je bent van nature een teamspeler, waarbij je als medior graag samenwerkt en als senior anderen begeleidt en ondersteunt.
  • Een HBO-diploma is vereist, maar we hechten vooral waarde aan je intrinsieke motivatie en passie voor technologie, ongeacht je ervaringsniveau.

Pre's

  • Ervaring met Terraform
  • Ervaring met AWS
  • Ervaring met (C)IAM
  • Een WO-diploma.

 

Als je nog niet aan alle vereisten voldoet, moedigen we je nog steeds aan om te solliciteren en je enthousiasme te tonen voor het leren en groeien in deze rol.

Ook werken vol energie?

Bij EDSN kun je, afhankelijk van de functie, kiezen uit een reiskostenvergoeding, mobiliteitsbudget, een NS Businesscard of een leaseauto, wij betalen 80% van jouw pensioenpremie én bieden in totaal zes weken vakantie per jaar! Benieuwd naar wat wij nog meer te bieden hebben? Kijk dan snel bij onze arbeidsvoorwaarden!

Wacht niet te lang

Reageer eenvoudig via de solliciteer-button! We kunnen jou op korte termijn al gebruiken bij EDSN. Heb je inhoudelijke vragen over de functie? Neem dan gerust contact met ons op!

Over EDSN 

Energie Data Services Nederland (EDSN) is een groeiend bedrijf dat snel stappen zet in de professionalisering van haar organisatie. Van startup naar scale up. EDSN ontwikkelt voor alle regionale en landelijke netbeheerders een betrouwbare en innovatieve ICT-infrastructuur. We specialiseren ons in het verzamelen en bereikbaar maken van gebruiksdata, die andere marktpartijen weer kunnen gebruiken voor het ontwikkelen van nieuwe diensten. Met die datadiensten geven we de energietransitie en daarmee ook de verduurzaming van Nederland ruim baan.  

Referentienummer:

2023035

Regio:

  • Utrecht

Vacaturetype / functietype:

Vast contract, onbepaalde tijd

Locatie:

Amersfoort

Contactpersonen:

Bedrijfspagina:

http://werkenbij.edsn.nl

Kantooradres:

Van Asch van Wijckstraat 55 3811 LP Amersfoort

Locatie: