EDSN

Business integratie specialist

Hallo Business integratie specialist! Ben jij de drijvende kracht achter de architectuurvisie? 

Energiemarkt | 32-40 uur | Amersfoort / Hybride | v/m/x | IT |  54-102k /jaar incl. 8% vakantiegeld + leaseauto of mobiliteitsbudget

Vorm de onmisbare schakel in de energiemarkt 

Bij EDSN draag jij bij aan de verduurzaming van Nederland. Elke dag. Sámen met onze partners in de energiesector. Met jouw digitale skills en verbindende kracht ben jij de onmisbare schakel tussen technologie en energie. Zo bouw jij mee aan onze architectuur die nodig is voor een duurzame marktfacilitering. Vandaag en morgen! 

Werk vol energie 

Voor een goede dienstverlening aan onze opdrachtgevers is het enorm belangrijk dat de informatie-uitwisseling wordt geanalyseerd en dat de interfaces die vanuit EDSN worden geleverd aan de energiemarkt met hoge kwaliteit worden ontworpen, ontwikkeld & geoptimaliseerd.  

Team Business Integratie 

Binnen het CIO Office zijn diverse disciplines verantwoordelijk voor het analyseren en vertalen van de businessbehoeften naar (toekomstige) producten en diensten 

Als Business Integratie Specialist ben je een specialist op het gebied van informatie-uitwisseling op verschillende abstractieniveau’s; van het interpreteren van conceptuele modellen, specificeren van informatiemodellen op basis van requirements tot aan het opstellen van koppelvlakken. Hiermee waarborgen we de integraliteit van informatie-uitwisseling voor de energiemarkt en netbeheerders. Van jou wordt verwacht dat je leergierig bent, zelfstandig werkt en proactief de samenwerking opzoekt met stakeholders binnen en buiten EDSN (waaronder business analisten, architecten en DevOps teams). 

Dit ga je doen:

De Business Integratie Specialist bij EDSN heeft een divers takenpakket en een groot stakeholderveld. Het is een uitdagende functie waarin je blijft leren!  

In de kern ben je als Business Integratie Specialist verantwoordelijk voor o.a.: 

  • Het analyseren en bijhouden van de marktontwikkelingen op het gebied van (internationale) berichtenstandaarden en technieken; 

  • Het analyseren van de informatie-uitwisseling en de businessbehoefte in samenwerking met interne en externe stakeholders; 

  • Het specificeren van informatiemodellen in UML op basis van requirements, internationale standaarden (UMM) en (referentie)modellen (iecCIM);  

  • Opstellen van koppelvlakken (REST, AVRO, SOAP) met behulp van tooling die binnen EDSN wordt ontwikkeld;  

  • Opstellen van berichtendefinities (functionele en technische documentatie).

Gedreven op het maken van impact

Dit neem je verder mee:

  • Minimaal 5 jaar hands-on ervaring met datamodellering, UML en Web API Services (RESTful- en SOAP); 

  • Minimaal 5 jaar ervaring met standaarden zoals JSON, XML, WSDL’s, XSDs; 

  • Kennis van de (internationale) berichtenstandaarden zoals UN/CEFACT en CIM, of in staat deze kennis op te doen; 

  • Kennis van en ervaring met SOA architectuurprincipes; 

  • Ervaring met Sparx Enterprise Architect is een pré; 

  • Ervaring met Scrum en Scaled Agile Framework is een pré; 

  • Een proactieve houding en een groeimentaliteit 

Naast vakkennis vinden we een grote mate van aantoonbare zelfstandigheid en professionaliteit enorm belangrijk. Je kan je eigen werk goed organiseren en kan goed op output aangestuurd worden. 

 

Ook werken vol energie?

Bij EDSN kun je, afhankelijk van de functie, kiezen uit een reiskostenvergoeding, mobiliteitsbudget, een NS Businesscard of een leaseauto, wij betalen 80% van jouw pensioenpremie én bieden in totaal zes weken vakantie per jaar! Benieuwd naar wat wij nog meer te bieden hebben? Kijk dan snel bij onze arbeidsvoorwaarden!

Wacht niet te lang

Reageer eenvoudig via de solliciteer-button! We kunnen jou op korte termijn al gebruiken bij EDSN. Staat jouw rol niet tussen de vacatures of heb je inhoudelijke vragen over de functie? Neem dan gerust contact met ons op.

Over EDSN 

Energie Data Services Nederland (EDSN) is een groeiend bedrijf dat snel stappen zet in de professionalisering van haar organisatie. Van startup naar scale up. EDSN ontwikkelt voor alle regionale en landelijke netbeheerders een betrouwbare en innovatieve ICT-infrastructuur. We specialiseren ons in het verzamelen en bereikbaar maken van gebruiksdata, die andere marktpartijen weer kunnen gebruiken voor het ontwikkelen van nieuwe diensten. Met die datadiensten geven we de energietransitie en daarmee ook de verduurzaming van Nederland ruim baan.  

 

''Only Dutch speakers are considered for this role''.

Referentienummer:

2023076

Regio:

  • Utrecht

Vacaturetype / functietype:

Bepaalde tijd

Werkuren:

Fulltime

Contactpersonen:

Bedrijfspagina:

http://werkenbij.edsn.nl

Kantooradres:

Van Asch van Wijckstraat 55 3811 LP Amersfoort

Locatie: