EDSN

Senior Java Developer (Allocatie & Reconciliatie)

Hallo Java Developer! Wil jij werken in het hart van de energietransitie? 

Energiemarkt | 32-40 uur | Amersfoort / Hybride | v/m/x | IT |46-85k/jaar incl. 8% vakantiegeld | mobiliteitvergoeding of leaseauto

Bij EDSN draag jij bij aan de verduurzaming van Nederland. Elke dag. Sámen met onze partners in de energiesector. Het werken in de Cloud wordt met de dag belangrijker. Zo ook voor onze Development teams. Met jouw digitale skills en verbindende kracht speel jij een grote rol om dit te realiseren. We hebben flinke ambities en daarom zijn wij op zoek naar jou!   

Vorm de onmisbare schakel in de energiemarkt

Werk vol energie 

Als java developer bij EDSN werk je samen in het hart van de energietransitie. Je levert een bijdrage aan het moderniseren van een paar van de belangrijkste procesen van de netbeheerder. Je werkt op een moderne techstack die mede wordt gefaciliteerd door het EDSN Platform. Hierdoor kun jij je richten op het toevoegen van business functionaliteit. We werken concreet aan het moderniseren van het Allocatie en Reconciliatie proces. De processen wijzen energie toe aan marktpartijen. Op basis van deze toewijzing vindt financiële verrekening tussen de marktpartijen plaats. Het proces wordt op dit moment ondersteund door een monolotische applicatie. Deze faseren we langzaamaan uit en vervangen we door een set aan (micro)services die op basis van Event Driven Architecture met elkaar communiceren. Deze services zetten we op met DDD in het achterhoofd. Als Software Engineer/developer in het team ben je verantwoordelijk om de gevraagde functionaliteit in de services te ontwikkelen, te testen en te deployen. In de huidige fase is de beheerinspanning nog laag, de functionaliteit staat nog niet op productie.  

Dit ga je doen

  •  Je ontwikkelt in Java nieuwe waardevolle, klantgerichte, veilige software in nauwe samenwerking met de business teamleden.  
  • Je beheert de dienstverlening op een efficiënte en klantgerichte manier.  
  • Je documenteert, test en zorgt voor acceptatie van de oplossingen die je bouwt.  
  • Samen met het team ben je voortdurend op zoek naar verbetering van processen, werkwijze, technologie, dienstverlening etc.  
  • Je volgt relevante nieuwe ontwikkelingen in het werkveld en benut met het team kansen die ontstaan. 
  • Je zet de grote lijnen uit en begeleid andere developers binnen het team.
  • Je bent primaire gesprekspartner voor de productowner, architecten en stakeholders.

Samenwerken en kennis delen

Hier krijg je energie van  

Jij bent een developer die creatief en vindingrijk is. Je bent ondernemend, zelfstandig en zelfverzekerd maar durft je tegelijkertijd ook kwetsbaar op te stellen in het team. Jij hebt actuele kennis in je vakgebied en het vermogen om dit te goed uit te dragen naar anderen. Daarnaast breng je de nodige dosis humor mee. Kortom, je bent een echte teamplayer die graag gezamenlijk naar een doel toe werkt! Je komt namelijk te werken in een team waarin verschillende disciplines samen zijn gebracht rondom de Three Amigo's. Hier wordt gezamenlijk gewerkt aan de modernisatie van het Allocatie en Reconciliatie proces. Het team van (straks) 9 bestaat nu uit 1 Business Analist, 1 Quality Engineer, 2 Ops, 2 Developers, 1 Front-end developer en 1 PO en 1 Scrum Master. 

Dit neem verder je mee 

  • Minimaal 5 jaar werkervaring in een vergelijkbare rol 
  • Conceptueel kennis van Domain Driven Design (DDD) en Event driven architecture 
  • Java 21, Springboot 
  • Kafka
  • PostgreSQL

Pré’s: 
MongoDB 
Restful 
Kubernetes 
Argo 
Opentelemetry 
GitLab 

 

Ook werken vol energie?

Bij EDSN kun je, afhankelijk van de functie, kiezen uit een reiskostenvergoeding, mobiliteitsbudget, een NS Businesscard of een leaseauto, wij betalen 80% van jouw pensioenpremie én bieden in totaal zes weken vakantie per jaar! Benieuwd naar wat wij nog meer te bieden hebben? Kijk dan snel bij onze arbeidsvoorwaarden!

Wacht niet te lang

Reageer eenvoudig via de solliciteer-button! We kunnen jou op korte termijn al gebruiken bij EDSN. Staat jouw rol niet tussen de vacatures of heb je inhoudelijke vragen over de functie? Neem dan gerust contact met ons op.

Over EDSN 

Energie Data Services Nederland (EDSN) is een groeiend bedrijf dat snel stappen zet in de professionalisering van haar organisatie. Van startup naar scale up. EDSN ontwikkelt voor alle regionale en landelijke netbeheerders een betrouwbare en innovatieve ICT-infrastructuur. We specialiseren ons in het verzamelen en bereikbaar maken van gebruiksdata, die andere marktpartijen weer kunnen gebruiken voor het ontwikkelen van nieuwe diensten. Met die datadiensten geven we de energietransitie en daarmee ook de verduurzaming van Nederland ruim baan.  

Please note that all of our documentation is in Dutch, therefore Dutch speaking on a proficient level is required

Referentienummer:

2024006

Regio:

  • Utrecht

Vacaturetype / functietype:

Bepaalde tijd

Werkuren:

Fulltime

Contactpersonen:

Bedrijfspagina:

http://werkenbij.edsn.nl

Kantooradres:

Van Asch van Wijckstraat 55 3811 LP Amersfoort

Locatie: